1.4 Milyon Tlye alinacak arabalar

Adı
Fevzi Karakoyun
Abilerim dostlarim iyi aksamlar diliyorum hepinize. Mevcutta 2013 Model 1.5 Dci Icon paket Clio 4 e sahibim bunu elden cikartip yaklasik olarak 1.4 Milyon civarina arac bakiyorum her tarzdan tavsiyeye acigim (ticari disinda) yardimci olursaniz sevinirkm aklimdakiler:
Volkswagen Passat 1.4 Tsi/1.6 Tdi Comfort
Volkswagen Golf 7.5 1.4 Tsi/1.6 Tdi Highline

Hocam iyi akşamlar, sorunu tamamen kişisel / aile kullanımına göre yorumlayacağım.

Mevcut aracın Clio 4, yani B segmentinden C/D segmentine geçmek istiyorsun; konfor, güvenlik ve donanımda ciddi bir adım olacak.

Passat vs Golf 7.5

Volkswagen Passat 1.4 TSI / 1.6 TDI Comfortline
• Uzun yol, aile kullanımı, bagaj hacmi, iç mekan ferahlığı → Passat bu ikilide bir tık değil, birkaç gömlek yukarıda.
• Sessizlik, süspansiyon konforu, oturuş pozisyonu günlük kullanımda baya fark ettiriyor.
• Dolu bir Comfortline bulursan (LED far, dijital kadran, adaptif cruise vs.) keyfi çok yerinde olur.
• 1.4 TSI alacaksan: düzenli bakım, kaliteli yağ/yakıt, DSG bakımı önemli. Temiz geçmiş şart.
• 1.6 TDI alacaksan: yakıt anlamında yüz güldürür, uzun yolda resmen “damlatır”.

Volkswagen Golf 7.5 1.4 TSI / 1.6 TDI Highline
• Şehir içi, tek kişi / küçük aile için daha kompakt ve pratik.
• Highline donanımda iç mekân kalitesi ve multimedya olarak çok tatmin eder.
• Park, manevra, dar sokaklarda büyük gövde istemiyorsan Golf daha rahat.
• Performans olarak 1.4 TSI Golf gerçekten eğlenceli, hafif gövdeyle güzel yürüyor.

Ben olsam şöyle düşünürüm:
• Uzun yol + aile + bagaj önemliyse: Passat.
• Şehir içi pratiklik, park kolaylığı, daha genç duruş istiyorsan: Golf 7.5 Highline.

Bu bütçede bakılabilecek emsaller (ticari olmayan)
1. Skoda Superb 1.4 TSI / 1.6 TDI
• Passat’la aynı taban, hatta arka diz mesafesi ve bagajda Passat’tan bile daha ferah.
• Aile kullanımı için “tam uzun yol canavarı”. Temiz denk gelirse mutlaka düşün.

2. Skoda Octavia 1.4 TSI / 1.6 TDI
• Golf’ün daha bagajlı ve pratik kardeşi gibi düşünebilirsin.
• Hem şehir içi hem uzun yol için dengeli, fiyat/performans tarafı güçlü.

3. Audi A3 Sedan 1.4 TFSI
• Daha premium görüntü, kaliteli iç mekân istiyorsan, Golf’ün daha şık kuzeni gibi.
• Bütçene göre 2016–2018 bandında temiz bir örnek yakalama ihtimalin var.

4. BMW 3 Serisi (F30) 3.16i / 3.20i
• Sürüş keyfi odaklı düşünürsen, bu bütçede güzel bir F30 yakalanabiliyor.
• Bakım geçmişi net olmayan arabalardan uzak durmak kaydıyla düşünülebilir.

5. Mercedes C Serisi (C180)
• Konfor + prestij tarafında çekici.
• Yine burada da geçmişi şeffaf olan, ekspertizi sağlam bir araç bulmak önemli.

6. SUV tarafına da açıksan:
• Tiguan 1.4 TSI,
• Nissan Qashqai 1.2 / 1.3,
• Sportage / Tucson 1.6 gibi C-SUV’lara da bakabilirsin; yüksek oturuş pozisyonu ve aile kullanımı için keyifli oluyor.

Özetle:
Bu bütçede Clio’dan geçiş yaparken önceliğin konfor ve uzun vadede seni yormayacak bir araçsa ben Passat / Superb tarafına daha yakınım.
Daha kompakt, şehir içi keyifli ve donanımlı bir şey istiyorsan Golf 7.5 Highline veya A3 Sedan çok mantıklı duruyor.

Temiz geçmiş + düzgün expertiz + mümkünse servis kayıtlı bir araç bulduğun anda, gönül rahatlığıyla geçiş yaparsın.

• Beğen
Tepkiler: OFC
Hocam iyi akşamlar, sorunu tamamen kişisel / aile kullanımına göre yorumlayacağım.

Mevcut aracın Clio 4, yani B segmentinden C/D segmentine geçmek istiyorsun; konfor, güvenlik ve donanımda ciddi bir adım olacak.

Passat vs Golf 7.5

Volkswagen Passat 1.4 TSI / 1.6 TDI Comfortline
• Uzun yol, aile kullanımı, bagaj hacmi, iç mekan ferahlığı → Passat bu ikilide bir tık değil, birkaç gömlek yukarıda.
• Sessizlik, süspansiyon konforu, oturuş pozisyonu günlük kullanımda baya fark ettiriyor.
• Dolu bir Comfortline bulursan (LED far, dijital kadran, adaptif cruise vs.) keyfi çok yerinde olur.
• 1.4 TSI alacaksan: düzenli bakım, kaliteli yağ/yakıt, DSG bakımı önemli. Temiz geçmiş şart.
• 1.6 TDI alacaksan: yakıt anlamında yüz güldürür, uzun yolda resmen “damlatır”.

Volkswagen Golf 7.5 1.4 TSI / 1.6 TDI Highline
• Şehir içi, tek kişi / küçük aile için daha kompakt ve pratik.
• Highline donanımda iç mekân kalitesi ve multimedya olarak çok tatmin eder.
• Park, manevra, dar sokaklarda büyük gövde istemiyorsan Golf daha rahat.
• Performans olarak 1.4 TSI Golf gerçekten eğlenceli, hafif gövdeyle güzel yürüyor.

Ben olsam şöyle düşünürüm:
• Uzun yol + aile + bagaj önemliyse: Passat.
• Şehir içi pratiklik, park kolaylığı, daha genç duruş istiyorsan: Golf 7.5 Highline.

Bu bütçede bakılabilecek emsaller (ticari olmayan)
1. Skoda Superb 1.4 TSI / 1.6 TDI
• Passat’la aynı taban, hatta arka diz mesafesi ve bagajda Passat’tan bile daha ferah.
• Aile kullanımı için “tam uzun yol canavarı”. Temiz denk gelirse mutlaka düşün.

2. Skoda Octavia 1.4 TSI / 1.6 TDI
• Golf’ün daha bagajlı ve pratik kardeşi gibi düşünebilirsin.
• Hem şehir içi hem uzun yol için dengeli, fiyat/performans tarafı güçlü.

3. Audi A3 Sedan 1.4 TFSI
• Daha premium görüntü, kaliteli iç mekân istiyorsan, Golf’ün daha şık kuzeni gibi.
• Bütçene göre 2016–2018 bandında temiz bir örnek yakalama ihtimalin var.

4. BMW 3 Serisi (F30) 3.16i / 3.20i
• Sürüş keyfi odaklı düşünürsen, bu bütçede güzel bir F30 yakalanabiliyor.
• Bakım geçmişi net olmayan arabalardan uzak durmak kaydıyla düşünülebilir.

5. Mercedes C Serisi (C180)
• Konfor + prestij tarafında çekici.
• Yine burada da geçmişi şeffaf olan, ekspertizi sağlam bir araç bulmak önemli.

6. SUV tarafına da açıksan:
• Tiguan 1.4 TSI,
• Nissan Qashqai 1.2 / 1.3,
• Sportage / Tucson 1.6 gibi C-SUV’lara da bakabilirsin; yüksek oturuş pozisyonu ve aile kullanımı için keyifli oluyor.

Özetle:
Bu bütçede Clio’dan geçiş yaparken önceliğin konfor ve uzun vadede seni yormayacak bir araçsa ben Passat / Superb tarafına daha yakınım.
Daha kompakt, şehir içi keyifli ve donanımlı bir şey istiyorsan Golf 7.5 Highline veya A3 Sedan çok mantıklı duruyor.

Temiz geçmiş + düzgün expertiz + mümkünse servis kayıtlı bir araç bulduğun anda, gönül rahatlığıyla geçiş yaparsın.
hocam cevabiniz icin cok tesekkur ediyorum 🙏

Back
Yukarı