- Marka
- BMW
- Model
- 3.20İ ED
- Model Yılı
- 2016
Bu yazımızda, iki aracın da teknik özelliklerini ve kullanıcı yorumlarını ayrıntılı bir şekilde inceleyip sizlere detaylı bir anlatım yapacağız. Hazırsanız başlayalım…
Teknik Özellikler
Marka Model: Ford Mondeo
Segment: D Segmenti
Motor: 1.5 Ecoboost Benzin 4 Silindir
Şanzıman: 6 ileri Otomatik Vites
Beygir Gücü: 165 HP
Tork Gücü: 240 Nm.
0-100 Hızlanması: 9.1 Saniye
Azami Sürat: Saatte 214 Km
Ortalama Yakıt Tüketimi: 8 Litre
Yakıt Deposu: 62 Litre
Uzunluk: 4871 Mm
Genişlik: 1852 Mm
Yükseklik: 1482 Mm
Ağırlık: 1505 Kg
Bagaj Kapasitesi: 429 Lt
Marka Model: Volkswagen Passat
Segment: D Segmenti
Motor: 1.5 TSİ Benzin 4 Silindir
Şanzıman: 7 ileri DSG Otomatik Vites
Beygir Gücü: 150 HP
Tork Gücü: 250 Nm.
0-100 Hızlanması: 8.6 Saniye
Azami Sürat: Saatte 213 Km
Ortalama Yakıt Tüketimi: 6 Litre
Yakıt Deposu: 66 Litre
Uzunluk: 4767 Mm
Genişlik: 1832 Mm
Yükseklik: 1456 Mm
Ağırlık: 1420 Kg
Bagaj Kapasitesi: 586 Lt
Ford Mondeo ve Volkswagen Passat İç Mekân
Volkswagen Passat’da daha sade ve ailedeki otomobilleri hatırlatan bir iç mekân sunarken, Ford Mondeo’da daha komplike ve yenilikçi bir kokpit bizleri karşılıyor. Passat’ta sunulan direksiyon simidi ailedeki modellerden tanıdık gelirken Mondeo’da ki direksiyon daha şık ve otomobilin ağırlığını yansıtır nitelikte. İki modelde de kullanılan dijital göstergeler modellerin teknolojik karakterlerini vurguluyor. Görsel olarak sunduğu jeneriklerle Volkswagen Passat’ın daha başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Direksiyon üzerindeki kumandalar ile iki modelin de birçok özelliği kontrol edilebiliyor. Passat burada daha sade bir yerleşim ile tüm özellikleri sunabilirken Ford Mondeo kafa karıştıran bir yerleşime sahip. Orta konsolda iki modelde 8 inç’lik ekrana yer verilmiş. Ekranların dokunmatik hassasiyetlerini karşılaştırdığımızda Volkswagen Passat daha başarılı olurken, Ford Mondeo sunduğu sesli kontrol sistemiyle de göz dolduruyor. Ek olarak burada altı çizilmesi gereken özellik ise Volkswagen Passat bu ekranda MirrorLink özelliğini sunuyor olması. Bu detay sayesinde cep telefonunuzu orta konsoldaki ekrandan yönetmeniz mümkün.
Klima kumandaları konusunda yükseğe konumlandırılan konsol sayesinde yeni Mondeo daha başarılı. Bunlara ek olarak tasarım anlamında da farklılık olması Volkswagen Passat’ta ki klişe tasarımın önüne geçmesini sağlamış. Ek olarak klima sisteminin sesle kontrol edilebilmesi de ekstra avantaj. Modellerin ikisinde de otomatik park freni kullanılmış. Bu sayede iki modelde de orta konsolda geniş eşya gözlerine yer verilmiş. Kapı içleri de iki modelde yeterli seviyede. Önde ve arkada sunulan alan iki modelde de yeterli seviyede. Baş ve diz mesafesi konusunda da herhangi bir sıkıntıya rastlamadık. Volkswagen Passat, Ergo-Comfort koltuklarla göz dolduruyor. Rakibine göre daha başarılı baldır desteğiyle de Mondeo’yu ekarte ediyor. Masaj fonksiyonu olan Passat bu özelliği ile de rakibinden önde görünse de, ekstra donanım olarak satın alınan Mondeo’da ki masaj özelliğinin bölgesel olması rakibinin bir adım önünde. Ford Mondeo 429 litrelik bagaj hacmi sunarken rakibi Passat, 586 litre ile açık ara Mondeo’yu geride bırakıyor.
Konfor ve Yol Tutuş
Volkswagen Passat yumuşak süspansiyon karakterine sahip. Konforlu sürüşler vaat eden bu durum jant çapı büyüdükçe özellikle büyük çukurlarda konforunuzu törpüleyebiliyor. Mondeo’da da kullanılan süspansiyonların yumuşaklığı iyi ayarlanmış. Kalın yanaklı lastikler sayesinde konforlu sürüşün tadını sonuna kadar çıkarabiliyorsunuz. Yol tutuş konusunda modeller eşit seviyede görünse de Volkswagen Passat rakibi Mondeo’dan daha başarılı bir performans çiziyor. Konforlu süspansiyonları sebebiyle Ford Mondeo az da olsa gövde salınımı yapıyor. Limitleri zorlanan iki model önden kayma yaşatıyor. Ancak burada Mondeo’nun önden kayma eğilimi Passat’dan önce başlıyor.
Güvenlik
Volkswagen’in yeni Passat’ı Euroncap’den en yüksek puan olan 5 yıldız ile ayrıldı. Önden çarpmalarda sürücünün iki kaval kemiği ve göğüs kafesi dışında tüm uzuvlarına maksimum koruma sağlarken, yolcunun ise tüm eklemlerine tam koruma sağlamıştır. Yandan araç ile çarpmalarda tam koruma sağlayan Volkswagen Passat, sabit bariyer çarpmalarında ise göğüs kafesi ve bel bölgesi dışında tüm eklemlere tam koruma sağlamıştır. Önden ve arkadan çarpmalarda boyun bölgesine de maksimum koruma sağlayan Volkswagen Passat Euroncap çarpışma testlerinden 5 yıldızı kaptı. Ford Mondeo Euroncap çarpışma testlerinden 5 yıldızla ayrıldı. Önden çarpışmalarda sürücünün iki kaval kemiği dışında tüm uzuvlarına tam koruma sağlayan Mondeo, yolcunun ise sol kaval kemiği dışında tüm eklemlerine maksimum koruma sağlamıştır. Yandan araç ile çarpmalarda göğüs kafesi dışında tüm eklemlere tam koruma sağlayan Ford Mondeo, sabit bariyer çarpmalarında ise göğüs kafesine sınırlı koruma sağlamıştır. Önden ve arkadan çarpmalarda boyun bölgesine sağladığı tam koruma ile Ford Mondeo Euroncap çarpışma testlerinden 5 yıldızı kaptı.
Kullanıcı Yorumları
Ford Mondeo 1.5 Ecoboost Kullanıcı Yorumları
1- Yakıt tüketimi olarak 8 litre altı hayal gibi. Ama konfor ve yol tutuşu olarak çok iyidir. En kötü yanı bagaj kapağı çok basit yapılmış. Yakıt sizin için çok önemli değilse alın ve keyfinize bakın.
2- 2015 modelini sıfır aldım ve 12.000 km kullandım. Gerçekten muhteşem bir araç. Yakıtı şehir içi 9-10 lt çivarı şehir dışı 7-8 lt tabi bu hız kuralları dahilinde olan yakıt tüketimi. Tek satma nedenim arsasını ben mondeoya biniyorum diye vermeyen bir şahıs yüzünden.
3- Yakıtı fazla gelebilir. Zaten fakirler Mondeo'ya binmesin. Bunun dışında başka bir sıkıntısı yok diyebilirim. Almadan önce sadece motoruna iyi baktırın.
Volkswagen Passat 1.5 TSI Kullanıcı Yorumları
1- Yeni aldığım passat 1.5 tsi dsg uzun yolda ilk 600 km sinde bagaj+içi full doluyken 4.5 L yaktı(sakin kullanımda 120 yi geçmeden). Gayet yüz güldüren bir değer. Normalde yok fabrika verisi tutmaz vs deniliyordu ama gayet de tuttu.
2- 1.5 TSI act teknolojisi diye piyasaya çıktı, 4 silindirin 2 silindirini kapatarak yakıt ekonomisi vaadediyordu. Kullanıcıların yazdıklarıyla ortaya çıkan değerler Volkswagen'in vaat ettiğine pek yaklaşmıyor.
3- Merhaba aracım 1.5 tsi elegance paket geçen hafta satın aldım.İlk depomla 6.4 litre ortalama yakıt tükettim şehir içi şehir dışı karışık. İlk uzun yol ortalamam 6.1, bunun yaklaşık 250 km si cruise kontrol açık 120 km sabit, 45 km si performanslı dik rampa çıkış ortalama 100-150 km arasında hızlandım, kalanıda cruise olmadan 110-150 km arası kullandım.
Sonuç
Ford Mondeo 1.5 Ecoboost ve Volkswagen Passat 1.5 TSI karşılaştırma içeriğimizin sonuna geldik. Umarım faydalı olmuşuzdur. Sizlerde Ford Mondeo yada Volkswagen Passat aracınızla ilgili yorum ve paylaşım yapmak istiyorsanız, otomobilforum.com sitemize ücretsiz bir şekilde üye olabilirsiniz.