180.000 - 220.000 TL bandında araç önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan yemrecanpolat
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Göster Okunma: 143
Adı
Emre
Üniversite öğrencisi olarak şehir içinde kullanacağım, yılda 1-2 defa uzun yol yapacağım (1000+ km) araç bakıyorum. Önümüzdeki 1 yıllık süreç içerisinde alacağımdan ileride fiyatların değişeceğinin veya bütçemin değişeceğinin farkındayım. Araçlar hakkında daha fazla fikir edinmek adına bu konuyu açmak istedim. Aklımdaki alternatifler Tempra 1.6 SLX veya ****** 1.6 CLX.
Birçok öneriye açığım, amacım bilgi edinmek.
iyi forumlar.

• Beğen
Tepkiler: OFC
Merhaba Emre,
Ben de üniversite öğrencisiyim. Geçen hafta 1997 model Ford Ka ile İstanbul-İzmir-Denizli yaklaşık 800km yol yaptım. Arabayı birkaç aydır kullanıyorum. Bu süreçteki gözlemlerim neticesinde motor ve şanzıman olarak arabayı sağlıklı bulduğum için dönem arasında memlekete gidince ağır bakım yapmayı planlıyorum. Komple soğutma sistemi, devir daim, yağ pompası, zincir dişli seti, keçeler, rulmanlar, tesisat vs. Ben kendim mühendislik öğrencisiyim. Ayrıca belli bir mekanik, sanayi tecrübesine sahip olduğum için bu işlemleri kendim yapacağım. Benim sana tavsiyem çok ağır işler olmasa da ufak tefek mekanik ve tesisat işlerini kendin halledemeyeceksen veya bu işlere hevesin yoksa bir kez daha düşünmen olur. Çünkü bahsettiğin modeller veya muadilleri günümüz itibariyle 30 yaşına girmiş araçlar ve mutlaka ilgi isteyeceklerdir. En basitinden aldığın arabanın muayenesi yaklaştıysa sadece trafiğe sokmak için bile belki 10 binlerce lira harcamak zorunda kalacaksın. Arabayı aldıktan sonra önündeki canlı örnekle beraber yavaş yavaş kendini geliştirmeye bak veya buna hazırlıklı ol. En ufak arızada veya seste sanayiye gidersen işin içinden çıkamazsın. Ayrıca mümkün olduğunca az sensörlü, beyinsiz, mekanik, kara düzen motorları tercih etmeye çalış ilk araba olarak ve özellikle bu yaştaysa. Ayrıca istişare etmek istediğin konu olursa yazabilirsin. İyi günler

Back
Yukarı