En Az Yakan Otomatik Arabalar 2026: Şehir İçi ve Uzun Yolda En Ekonomik Modeller

OFC

Yönetici
Marka
BMW
Model
3.20İ ED
Model Yılı
2016

En Az Yakan Otomatik Arabalar 2026: Şehir İçi ve Uzun Yolda En Ekonomik Modeller

Otomobil satın alırken artık yalnızca marka, model, donanım veya tasarım yeterli olmuyor. 2026 yılında kullanıcıların en çok dikkat ettiği konuların başında yakıt tüketimi geliyor. Özellikle benzin fiyatlarının yüksek seyretmesi, şehir içi trafiğin artması ve otomatik vitesli araçlara olan talebin yükselmesiyle birlikte “en az yakan otomatik arabalar” araması çok daha önemli hale geldi.

Birçok kullanıcı artık şu soruların cevabını arıyor:
  • En az yakan otomatik araba hangisi?
  • Şehir içinde en ekonomik otomatik araçlar hangileri?
  • Hibrit otomatik mi benzinli otomatik mi daha az yakar?
  • Otomatik vites çok yakar mı?
  • Uzun yolda en ekonomik otomatik araç hangisi?
  • İkinci elde az yakan otomatik araba alınır mı?
Bu rehberde 2026 yılı itibarıyla Türkiye’de öne çıkan az yakan otomatik arabaları, hibrit modelleri, benzinli otomatik seçenekleri, gerçek kullanım beklentilerini ve satın alma öncesi dikkat edilmesi gereken noktaları detaylı şekilde inceliyoruz.

Otomatik Arabalar Neden Daha Çok Tercih Ediliyor?

Türkiye’de otomatik vitesli araçlara olan talep her yıl artıyor. Bunun en önemli nedeni şehir içi trafiğin yoğunlaşmasıdır. Manuel vitesli araçlar özellikle dur-kalk trafikte sürücüyü yorarken, otomatik vitesli araçlar daha rahat ve konforlu bir kullanım sunar.

Eskiden otomatik araçlar için “çok yakar” algısı oldukça yaygındı. Ancak yeni nesil hibrit sistemler, CVT şanzımanlar, çift kavramalı sistemler ve modern tork konvertörlü otomatikler sayesinde bu algı büyük ölçüde değişti.

Bugün doğru motor-şanzıman kombinasyonu seçildiğinde otomatik bir araç manuelden daha ekonomik bile olabilir. Özellikle hibrit otomatik modeller şehir içinde çok düşük tüketim değerleriyle dikkat çekiyor.

En Az Yakan Otomatik Arabayı Seçerken Nelere Bakılmalı?

Motor Tipi

Yakıt tüketimini belirleyen en önemli unsurlardan biri motor tipidir. Hibrit motorlar şehir içi kullanımda büyük avantaj sağlar. Küçük hacimli turbo benzinli motorlar uzun yolda ekonomik olabilir. Atmosferik motorlar ise dayanıklılık açısından güven verir ancak bazı otomatik kombinasyonlarda tüketim daha yüksek olabilir.

Şanzıman Tipi

Otomatik araçlarda şanzıman tipi yakıt tüketimini doğrudan etkiler. e-CVT hibrit sistemler, CVT şanzımanlar, çift kavramalı sistemler ve tork konvertörlü otomatikler farklı karakterlere sahiptir.

Şehir içi ekonomide hibrit e-CVT sistemler öne çıkar. Sportif kullanımda çift kavramalı şanzımanlar daha canlı hissettirebilir. Konfor ve dayanıklılık tarafında ise tork konvertörlü otomatikler güçlüdür.

Kullanım Şekli

Aynı araç bir kullanıcıda 4,5 lt/100 km yakarken, başka bir kullanıcıda 7 lt/100 km yakabilir. Bunun nedeni sürüş tarzı, trafik yoğunluğu, klima kullanımı, lastik basıncı ve yol şartlarıdır.

Araç Ağırlığı

SUV modeller daha ağır olduğu için genellikle hatchback ve sedan modellere göre daha fazla yakıt tüketir. Ancak hibrit SUV modeller bu farkı ciddi şekilde azaltabilir.

Şehir İçi ve Uzun Yol Dengesi

Hibrit araçlar şehir içinde çok avantajlıdır. Uzun yolda ise benzinli veya dizel bazı modellerle fark azalabilir. Bu nedenle araç seçerken “ben çoğunlukla nerede kullanıyorum?” sorusunun cevabı önemlidir.

2026’nın En Az Yakan Otomatik Arabaları

Toyota Yaris Hybrid

Toyota Yaris Hybrid, en az yakan otomatik arabalar denildiğinde listenin en üst sıralarında yer alır. Kompakt boyutları, hafif yapısı ve Toyota’nın hibrit sistemi sayesinde özellikle şehir içinde çok düşük yakıt tüketimi sunar.

Yaris Hybrid, şehir içi kullanımda elektrik motorundan yoğun şekilde faydalanır. Dur-kalk trafikte benzinli motorun daha az devreye girmesi, yakıt tüketimini ciddi şekilde düşürür. Küçük boyutları sayesinde park etmek kolaydır ve günlük kullanımda oldukça pratiktir.

Artıları:
  • Çok düşük yakıt tüketimi
  • Şehir içi kullanımda yüksek verimlilik
  • Toyota hibrit güvenilirliği
  • Kolay park ve pratik kullanım
  • İkinci elde güçlü talep
Eksileri:
  • Bagaj hacmi geniş aileler için sınırlı olabilir
  • Arka yaşam alanı büyük araç isteyenlere dar gelebilir
  • Uzun yol konforu büyük sedan veya SUV kadar yüksek değildir
Toyota Yaris Hybrid, özellikle şehir içinde az yakan otomatik araba arayanlar için en mantıklı seçeneklerden biridir.

Toyota Corolla Hybrid

Toyota Corolla Hybrid, Türkiye’de en çok bilinen ve en çok tercih edilen hibrit otomobillerden biridir. Sedan gövde yapısı, geniş iç hacmi, düşük yakıt tüketimi ve Toyota güvenilirliğiyle aile kullanıcıları için güçlü bir alternatiftir.

Corolla Hybrid’in en büyük avantajı, ekonomik sürüş ile geniş aile kullanımını bir arada sunmasıdır. Yaris kadar kompakt değildir; ancak aile kullanımı, uzun yol ve ikinci el değeri açısından daha dengeli bir seçenektir.

Artıları:
  • Düşük yakıt tüketimi
  • Geniş iç mekân
  • Güçlü ikinci el değeri
  • Toyota hibrit sistemi
  • Aile kullanımına uygun yapı
Eksileri:
  • Performans beklentisi yüksek kullanıcıları çok heyecanlandırmayabilir
  • e-CVT sürüş karakteri herkese hitap etmeyebilir
  • Donanım seviyesine göre fiyat yükselebilir
Toyota Corolla Hybrid, hem şehir içinde hem uzun yolda ekonomik otomatik araç arayanlar için güçlü bir tercihtir.

Toyota Yaris Cross Hybrid

Toyota Yaris Cross Hybrid, küçük SUV isteyen ama yakıt tüketiminden ödün vermek istemeyen kullanıcılar için öne çıkan modellerden biridir. Yaris’in hibrit verimliliğini SUV gövdeyle birleştirmesi, bu aracı şehir içi SUV arayanlar için cazip hale getirir.

Yüksek oturma pozisyonu, kompakt boyutlar ve düşük tüketim bir araya geldiğinde Yaris Cross Hybrid özellikle şehirli kullanıcılar için mantıklı bir model olur.

Artıları:
  • SUV görünümü ve yüksek sürüş pozisyonu
  • Düşük yakıt tüketimi
  • Kompakt boyutlarla kolay kullanım
  • Toyota hibrit sistemi
  • Şehir içi kullanımda pratik yapı
Eksileri:
  • İç hacim büyük SUV seviyesinde değildir
  • Fiyatı bazı kullanıcılara yüksek gelebilir
  • Uzun yol konforu beklentiye göre değişebilir
Yaris Cross Hybrid, “az yakan otomatik SUV” arayan kullanıcılar için dikkat edilmesi gereken modellerden biridir.

Honda Jazz e:HEV

Honda Jazz e:HEV, pratiklik ve yakıt ekonomisini bir araya getiren hibrit modellerden biridir. Küçük dış boyutlarına rağmen içeride sunduğu geniş yaşam alanı sayesinde şehir içi kullanımda oldukça başarılıdır.

Honda’nın e:HEV sistemi özellikle düşük hızlarda elektrikli sürüş hissi sunar. Jazz, aile aracı kadar büyük görünmese de günlük kullanım, şehir içi ulaşım ve ekonomik sürüş açısından oldukça mantıklı bir seçenektir.

Artıları:
  • Düşük yakıt tüketimi
  • Geniş ve pratik iç mekân
  • Sessiz sürüş karakteri
  • Honda hibrit teknolojisi
  • Şehir içi kullanımda yüksek konfor
Eksileri:
  • Tasarımı herkese hitap etmeyebilir
  • Fiyatı bazı rakiplere göre yüksek algılanabilir
  • Performans beklentisi olan kullanıcılar için sakin karakterlidir
Honda Jazz e:HEV, özellikle şehir içinde az yakan, sorunsuz ve kullanışlı otomatik araç arayanlar için güçlü bir alternatiftir.

Renault Clio E-Tech Full Hybrid

Renault Clio E-Tech Full Hybrid, B segmentinde hibrit otomatik araç arayan kullanıcılar için dikkat çekici seçeneklerden biridir. Clio zaten Türkiye’de çok güçlü bir kullanıcı kitlesine sahip. Hibrit versiyon ise düşük tüketim arayanlara daha ekonomik bir çözüm sunar.

Clio E-Tech’in en büyük avantajı şehir içi kullanımda elektrik desteğini etkili şekilde kullanabilmesidir. Kompakt boyutları, yaygın servis ağı ve güçlü model bilinirliği de kullanıcıya güven verir.

Artıları:
  • Düşük şehir içi tüketim
  • Kompakt ve pratik yapı
  • Renault servis ağı avantajı
  • Clio’nun güçlü ikinci el bilinirliği
  • Hibrit teknolojiye ulaşılabilir geçiş
Eksileri:
  • Hibrit sistem klasik benzinliye göre daha karmaşıktır
  • Donanım ve fiyat dengesi iyi incelenmelidir
  • Gerçek tüketim kullanım tarzına göre değişebilir
Renault Clio E-Tech Full Hybrid, az yakan otomatik hatchback arayanlar için güçlü seçenekler arasında yer alır.

Nissan Qashqai e-POWER

Nissan Qashqai e-POWER, klasik hibrit sistemlerden farklı bir yapıya sahiptir. Araçta tekerlekleri elektrik motoru hareket ettirirken, benzinli motor jeneratör görevi görür. Bu yapı, elektrikli sürüş hissi ile benzinli kullanım pratikliğini bir araya getirir.

Qashqai e-POWER özellikle SUV isteyen ama tamamen elektrikli araca geçmek istemeyen kullanıcılar için mantıklı bir seçenektir. Yakıt tüketimi küçük hibrit hatchback modeller kadar düşük olmayabilir; ancak SUV sınıfı için oldukça başarılı değerler sunabilir.

Artıları:
  • Elektrikli sürüş hissi
  • SUV konforu
  • Şarj istasyonu gerektirmez
  • Şehir içinde verimli kullanım
  • Aile kullanımına uygun yapı
Eksileri:
  • Küçük hibrit modellere göre tüketim daha yüksek olabilir
  • Satın alma fiyatı yüksektir
  • Sistem yapısı klasik benzinlilere göre daha karmaşıktır
Nissan Qashqai e-POWER, az yakan otomatik SUV isteyen ve şarj derdi yaşamak istemeyen kullanıcılar için güçlü bir alternatiftir.

Hyundai i20 1.0 T-GDi DCT

Hyundai i20, Türkiye’de en çok tercih edilen B segmenti modellerden biridir. 1.0 T-GDi motor ve DCT otomatik şanzıman kombinasyonu, performans ve tüketim dengesi arayan kullanıcılar için öne çıkar.

Hibrit modeller kadar düşük tüketim sunmasa da, benzinli otomatik sınıfında pratik ve yaygın bir alternatiftir. Şehir içinde kullanım tarzına bağlı olarak tüketim artabilir; ancak uzun yolda daha ekonomik değerlere ulaşmak mümkündür.

Artıları:
  • Yaygın servis ağı
  • Kompakt ve pratik kullanım
  • Turbo motorla canlı performans
  • Otomatik vites konforu
  • İkinci elde güçlü bilinirlik
Eksileri:
  • Hibrit modeller kadar az yakmaz
  • DCT şanzıman kullanım tarzına duyarlıdır
  • Şehir içi yoğun trafikte tüketim artabilir
Hyundai i20 otomatik, hibrit olmayan ama ekonomik ve yaygın servis ağına sahip otomatik araç arayanlar için değerlendirilebilir.

Volkswagen Polo 1.0 TSI DSG

Volkswagen Polo 1.0 TSI DSG, B segmentinde performans, kalite algısı ve otomatik vites konforunu bir arada sunan modellerden biridir. 1.0 TSI motor düşük hacmine rağmen yeterli performans sunar. DSG şanzıman ise hızlı vites geçişleriyle yakıt tüketimine katkı sağlayabilir.

Ancak Polo DSG alırken şanzıman kullanımına dikkat etmek gerekir. Özellikle ikinci elde bakım geçmişi ve test sürüşü önemlidir.

Artıları:
  • Kaliteli sürüş hissi
  • 1.0 TSI motorla iyi tüketim-performans dengesi
  • DSG ile hızlı vites geçişleri
  • İkinci elde güçlü talep
  • Şehir ve uzun yol kullanımına uygun yapı
Eksileri:
  • DSG şanzıman hassas kullanım ister
  • Hibrit modeller kadar düşük tüketim sunmaz
  • Satın alma fiyatı yüksek olabilir
Polo 1.0 TSI DSG, az yakan benzinli otomatik araç arayan ama hibrit istemeyen kullanıcılar için güçlü bir seçenektir.

Suzuki Swift 1.2 Mild Hybrid Otomatik

Suzuki Swift, hafif yapısı ve ekonomik motorlarıyla dikkat çeken modellerden biridir. 1.2 mild hybrid destekli versiyonlar, özellikle şehir içi kullanımda düşük tüketim hedefleyen kullanıcılar için mantıklı olabilir.

Swift’in en büyük avantajı hafif gövdesidir. Araç ne kadar hafifse motor o kadar az zorlanır ve yakıt tüketimi düşer.

Artıları:
  • Hafif ve ekonomik yapı
  • Şehir içinde pratik kullanım
  • Düşük yakıt tüketimi
  • Suzuki’nin sorunsuzluk algısı
  • Park kolaylığı
Eksileri:
  • İç hacim geniş aileler için sınırlı olabilir
  • Servis ağı bazı şehirlerde Toyota/Renault kadar yaygın değildir
  • İkinci el pazarı daha dar olabilir
Suzuki Swift, düşük yakıt tüketimi ve pratik şehir kullanımı isteyenler için dikkat çekici bir otomatik seçenektir.

En Az Yakan Otomatik Arabalar Karşılaştırma Tablosu

ModelMotor TipiŞanzımanOrtalama Tüketim KarakteriEn Uygun Kullanım
Toyota Yaris HybridFull Hybride-CVTÇok düşükŞehir içi
Toyota Corolla HybridFull Hybride-CVTÇok düşükAile ve karma kullanım
Toyota Yaris Cross HybridFull Hybride-CVTDüşükŞehir içi SUV
Honda Jazz e:HEVFull HybridOtomatik hibrit sistemDüşükŞehir ve aile
Renault Clio E-TechFull HybridOtomatik hibrit sistemDüşükŞehir içi
Nissan Qashqai e-POWERSeri hibritElektrikli tahrikSUV için düşükAile ve SUV
Hyundai i20 1.0 T-GDiBenzinli turboDCTOrta-düşükŞehir ve uzun yol
VW Polo 1.0 TSIBenzinli turboDSGOrta-düşükKarma kullanım
Suzuki Swift 1.2 HybridMild HybridOtomatikDüşükŞehir içi

Hibrit Otomatik mi Benzinli Otomatik mi Daha Az Yakar?

Genel olarak şehir içi kullanımda hibrit otomatik araçlar daha az yakar. Çünkü dur-kalk trafikte elektrik motoru sık devreye girer. Benzinli otomatik araçlarda ise motor sürekli çalıştığı için tüketim daha yüksek olabilir.

Uzun yolda ise fark biraz azalır. Sabit hızda kullanılan küçük hacimli turbo benzinli araçlar da ekonomik tüketim değerleri sunabilir. Ancak genel toplamda özellikle şehir içi ağırlıklı kullanımda hibrit otomatikler daha avantajlıdır.

Kısaca:
  • Şehir içi ağırlıklı kullanım: Hibrit otomatik daha mantıklı.
  • Uzun yol ağırlıklı kullanım: Benzinli turbo otomatik de mantıklı olabilir.
  • En düşük tüketim hedefi: Toyota Yaris Hybrid, Corolla Hybrid, Jazz e:HEV ve Clio E-Tech öne çıkar.
  • SUV isteyen kullanıcı: Yaris Cross Hybrid veya Qashqai e-POWER değerlendirilebilir.

Otomatik Vites Yakıt Tüketimini Artırır mı?

Eski nesil otomatik şanzımanlarda yakıt tüketimi manuel araçlara göre daha yüksek olabiliyordu. Özellikle 4 ileri klasik otomatik sistemlerde bu fark belirgindi.

Ancak günümüzde durum değişti. Yeni nesil otomatik şanzımanlar daha verimli çalışıyor. Hibrit sistemlerde ise otomatik yapı zaten sistemin doğal bir parçası. Bu nedenle modern otomatik araçlarda “otomatik çok yakar” genellemesi artık her zaman doğru değil.

Yine de her otomatik şanzıman aynı değildir. Eski nesil otomatikler, bakımsız CVT sistemler veya yoğun trafikte zorlanan çift kavramalı şanzımanlar tüketim ve bakım maliyeti açısından dikkat gerektirebilir.

En Az Yakan Otomatik SUV Modelleri

SUV isteyen kullanıcılar için yakıt tüketimi daha kritik hale gelir. Çünkü SUV araçlar daha ağır ve daha büyük gövdeli olduğu için hatchback modellere göre daha fazla tüketebilir.

2026’da az yakan otomatik SUV arayanlar için şu modeller öne çıkar:
  • Toyota Yaris Cross Hybrid
  • Toyota Corolla Cross Hybrid
  • Nissan Qashqai e-POWER
  • Honda HR-V e:HEV
  • Toyota RAV4 Hybrid
  • Kia Niro Hybrid
  • Hyundai Kona Hybrid
Bu modeller arasında en ekonomik seçenekler genellikle kompakt hibrit SUV modellerdir. Büyük SUV modellerde tüketim biraz daha artabilir; ancak hibrit sistem sayesinde klasik benzinli SUV’lara göre ciddi avantaj sağlanabilir.

İkinci El Az Yakan Otomatik Araba Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Şanzıman Sağlığı Kontrol Edilmeli

Otomatik araç alırken en kritik kontrol noktası şanzımandır. Test sürüşünde vuruntu, titreme, geçiş gecikmesi veya uğultu varsa araç detaylı incelenmelidir.

Hibrit Sistem Kontrol Edilmeli

Hibrit araçlarda batarya sağlığı ve hibrit sistem kontrolleri önemlidir. Toyota ve Honda gibi markalarda sistemler güçlü olsa da ikinci elde kontrol ihmal edilmemelidir.

Gerçek Yakıt Tüketimi Araştırılmalı

Katalog verileri her zaman gerçek kullanım değerlerini yansıtmaz. Kullanıcı yorumları, forum deneyimleri ve uzun dönem testleri mutlaka incelenmelidir.

Bakım Kayıtları İncelenmeli

Otomatik şanzıman yağı, motor yağı, buji, fren ve lastik geçmişi yakıt tüketimini doğrudan etkileyebilir.

Lastik ve Jant Ölçüsüne Dikkat Edilmeli

Büyük jantlar ve geniş lastikler yakıt tüketimini artırabilir. Özellikle şehir içinde ekonomik kullanım hedefleniyorsa lastik seçimi önemlidir.

Yakıt Tüketimini Düşürmek İçin Kullanım Tavsiyeleri

Az yakan bir otomatik araç almak kadar onu doğru kullanmak da önemlidir.
Dikkat edilmesi gerekenler:
  • Ani hızlanmalardan kaçının.
  • Lastik basıncını düzenli kontrol edin.
  • Gereksiz ağırlıkları araçtan çıkarın.
  • Klima kullanımını dengeli yapın.
  • Bakımları zamanında yaptırın.
  • Uzun yolda sabit hızla ilerleyin.
  • Hibrit araçlarda frenlemeyi yumuşak yaparak enerji geri kazanımını artırın.
  • Kısa mesafeli soğuk motor kullanımını azaltın.
Bu basit alışkanlıklar yakıt tüketimini ciddi şekilde düşürebilir.

Kullanıcı Yorumları: En Az Yakan Otomatik Arabalarda Memnuniyet Nasıl?

Kullanıcı yorumlarında hibrit otomatik araçlarla ilgili en çok öne çıkan olumlu noktalar şunlardır:
  • Şehir içinde çok düşük tüketim
  • Trafikte sessiz ve konforlu kullanım
  • Otomatik vites rahatlığı
  • Fren balatalarında daha az aşınma
  • İkinci elde artan talep
Olumsuz yorumlarda ise şu konular dikkat çeker:
  • Satın alma fiyatının yüksek olması
  • e-CVT sürüş hissinin herkese hitap etmemesi
  • Uzun yolda şehir içi kadar düşük tüketim sunmaması
  • Hibrit sistem kontrolü gerekliliği
  • Bazı modellerde bagaj hacminin sınırlı olması
Benzinli otomatik kullanıcılarında ise memnuniyet daha çok araç fiyatı, servis ağı ve performans beklentisine göre değişir.

Sık Sorulan Sorular

En az yakan otomatik araba hangisi?

2026 itibarıyla Toyota Yaris Hybrid, Toyota Corolla Hybrid, Honda Jazz e:HEV, Renault Clio E-Tech ve Toyota Yaris Cross Hybrid en az yakan otomatik araçlar arasında öne çıkar.

Otomatik araba mı manuel araba mı daha az yakar?

Eski araçlarda manuel daha ekonomik olabiliyordu. Ancak modern hibrit ve otomatik sistemlerde otomatik araçlar da çok düşük tüketim sunabilir.

Hibrit otomatik araç alınır mı?

Evet. Özellikle şehir içinde yoğun araç kullananlar için hibrit otomatik araçlar çok mantıklı olabilir.

En az yakan otomatik SUV hangisi?

Toyota Yaris Cross Hybrid, Toyota Corolla Cross Hybrid, Honda HR-V e:HEV ve Nissan Qashqai e-POWER az yakan otomatik SUV seçenekleri arasında değerlendirilebilir.

Benzinli otomatik araç çok yakar mı?

Motor ve şanzıman tipine göre değişir. Küçük hacimli turbo benzinli otomatikler makul tüketim sunabilir; ancak hibritler şehir içinde genellikle daha avantajlıdır.

İkinci el az yakan otomatik araç alınır mı?

Alınabilir. Ancak şanzıman durumu, bakım geçmişi, hibrit sistem sağlığı ve gerçek tüketim değerleri mutlaka kontrol edilmelidir.

Sonuç: 2026’da En Mantıklı Az Yakan Otomatik Araç Hangisi?

2026 yılında en az yakan otomatik araç arayan kullanıcılar için hibrit modeller açık şekilde öne çıkıyor. Özellikle şehir içi kullanımda Toyota Yaris Hybrid, Toyota Corolla Hybrid, Honda Jazz e:HEV, Renault Clio E-Tech ve Toyota Yaris Cross Hybrid çok güçlü seçeneklerdir.

Aile kullanımı için Toyota Corolla Hybrid, SUV isteyenler için Yaris Cross Hybrid ve Qashqai e-POWER, şehir içinde pratik kullanım isteyenler için Yaris Hybrid, Jazz e:HEV ve Clio E-Tech daha mantıklı tercihler olabilir.

Hibrit istemeyen kullanıcılar için Hyundai i20 1.0 T-GDi DCT, Volkswagen Polo 1.0 TSI DSG ve Suzuki Swift 1.2 Mild Hybrid gibi modeller de benzinli otomatik sınıfında değerlendirilebilir.

Kısacası en az yakan otomatik araba seçerken yalnızca katalog tüketimine bakmak yeterli değildir.

Kullanım şekli, şehir içi-uzun yol dengesi, şanzıman tipi, bakım geçmişi, ikinci el değeri ve gerçek kullanıcı yorumları birlikte değerlendirilmelidir. Doğru seçim yapıldığında otomatik araç hem konforlu hem de ekonomik bir kullanım sunabilir.

Back
Yukarı