Jaecoo 7 Yakıt Tüketimi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ACR54
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Göster Okunma: 10B

ACR54

Üye
Adı
Doruk Öz
Marka
Audi
Model
A5 45 TFSI
Model Yılı
2024
Arkadaşlar merhaba, Jaecoo 7 sahibi olanlar veya bir şekilde kullananlar bu aracın yakıt tüketimi hakkında bilgi verebilir mi rica etsem. Şehir içi ve şehirler arası uzun yolculuklarda 100 kilometrede ortalama yakıt tüketimi nedir?

Arkadaşlar merhaba, Jaecoo 7 sahibi olanlar veya bir şekilde kullananlar bu aracın yakıt tüketimi hakkında bilgi verebilir mi rica etsem. Şehir içi ve şehirler arası uzun yolculuklarda 100 kilometrede ortalama yakıt tüketimi nedir?
Merhaba @ACR54 öncelikle otomobilforum.com’a hoşgeldin.

Şimdi sormuş olduğun soruya cevap veremeye çalışacağım. Bu araca sahip değilim ve maalesef kullanma fırsatım olmadı. Fakat yapmış olduğum araştırmalar sonucunda, aracın Revive 4x2 ve Evolve 4x4 şeklinde iki versiyonu bulunuyor. Ve versiyonlara göre yakıt tüketimlerinin değiştiğini gördüm.

Kısaca bilgi vermek gerekirse, her iki modelde 1.6 litrelik turbo benzinli motor kullanılıyor. Bu motor 145 beygir ve 275 Nm tork üretiyor. Turbo benzinli 1.6 motora ilaveten 7 ileri DCT şanzıman mevcut.

Gelelim yakıt tüketimi konusuna. Burada motorun çekiş sistemi avantajı var muhtemelen. 4X2 versiyonda 100 km ortalama yakıt tüketimi 7-8,5 litre. 4X4 versiyonda ise 100 km yakıt tüketimi 8-9,5 litre olarak açıklanmış.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Merhaba @ACR54 öncelikle otomobilforum.com’a hoşgeldin.

Şimdi sormuş olduğun soruya cevap veremeye çalışacağım. Bu araca sahip değilim ve maalesef kullanma fırsatım olmadı. Fakat yapmış olduğum araştırmalar sonucunda, aracın Revive 4x2 ve Evolve 4x4 şeklinde iki versiyonu bulunuyor. Ve versiyonlara göre yakıt tüketimlerinin değiştiğini gördüm.

Kısaca bilgi vermek gerekirse, her iki modelde 1.6 litrelik turbo benzinli motor kullanılıyor. Bu motor 145 beygir ve 275 Nm tork üretiyor. Turbo benzinli 1.6 motora ilaveten 7 ileri DCT şanzıman mevcut.

Gelelim yakıt tüketimi konusuna. Burada motorun çekiş sistemi avantajı var muhtemelen. 4X2 versiyonda 100 km ortalama yakıt tüketimi 7-8,5 litre. 4X4 versiyonda ise 100 km yakıt tüketimi 8-9,5 litre olarak açıklanmış.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Bende Evolve 4x4 modelini almak istiyorum bu yüzden araştırmalara başladım. Bakalım gün geçtikçe kullanıcı yorum ve değerlendirmeleri artacaktır. Hep birlikte takip edelim…

• Beğen
Tepkiler: OFC
Az önce YouTube’da dolaşırken bu aracın tanıtım videosuna denk geldim. Video altında kullanıcılar tarafından yapılan yorumlarda yakıt tüketiminden bahsediliyor belki faydası olur diye yorumu olduğu gibi paylaşmak istedim.

“ Bu aracın aynısından bende var, 10 gündür kullanıyorum. Araçtan çok memnunum. Çok keyifli bir araç yakıt tüketimi 8 - 9 litre arası, almak isteyen olursa kesinlikle tavsiye ederim. Kesinlikle test sürüşü yapmanızı tavsiye ederim “

• Beğen
Tepkiler: OFC

Jaecoo 7 Yakıt Tüketimi (2026 Güncel Veriler ve Kullanıcı Yorumları)

Jaecoo 7 yakıt tüketimi ne kadar? Şehir içi, şehir dışı ve karma kullanımda Jaecoo 7'nin gerçek yakıt değerlerini, kullanıcı yorumlarını ve tasarruf ipuçlarını bu rehberde bulabilirsiniz.

Jaecoo 7 Yakıt Tüketimi Ne Kadar?

Çinli otomobil üreticisi Jaecoo'nun Türkiye pazarındaki en dikkat çeken SUV modellerinden biri olan Jaecoo 7, şık tasarımı, zengin donanımı ve modern teknolojileriyle kısa sürede büyük ilgi gördü. Ancak bu aracı satın almak isteyenlerin en çok araştırdığı konuların başında Jaecoo 7 yakıt tüketimi geliyor.
Özellikle yükselen akaryakıt fiyatları nedeniyle kullanıcılar, aracın fabrika verileri kadar gerçek kullanım değerlerini de merak ediyor. Bu yazımızda Jaecoo 7'nin şehir içi, şehir dışı ve karma tüketim değerlerini detaylı şekilde inceleyeceğiz.

Jaecoo 7 Motor Özellikleri

Türkiye'de satışa sunulan Jaecoo 7 modeli şu motor seçeneğiyle dikkat çekiyor:
  • 1.6 TGDI Turbo Benzinli Motor
  • 197 HP güç
  • 290 Nm tork
  • 7 ileri çift kavramalı otomatik şanzıman (7DCT)
Güçlü motor yapısı sayesinde performans odaklı bir sürüş sunan Jaecoo 7, aynı zamanda yakıt ekonomisi konusunda da merak edilen SUV modelleri arasında yer alıyor.

Jaecoo 7 Fabrika Yakıt Tüketimi Verileri

WLTP verilerine göre Jaecoo 7'nin ortalama yakıt tüketimi şu şekildedir:
Kullanım TürüYakıt Tüketimi
Şehir İçi8,5 – 9,5 lt/100 km
Şehir Dışı6,0 – 6,8 lt/100 km
Karma Tüketim7,2 – 7,8 lt/100 km
Bu veriler ideal sürüş koşullarında elde edilen fabrika verileridir. Gerçek kullanımda tüketim değerleri sürüş tarzına, trafik yoğunluğuna ve yol şartlarına göre değişebilir.

Jaecoo 7 Gerçek Yakıt Tüketimi

Kullanıcı deneyimlerine göre Jaecoo 7'nin gerçek tüketim değerleri şu aralıklarda seyrediyor:

Şehir İçi Yakıt Tüketimi

Büyük şehirlerde yoğun trafik koşullarında:
  • 9,0 – 11,0 litre / 100 km
İstanbul, Ankara ve İzmir gibi yoğun trafikli şehirlerde tüketimin 10 litre seviyelerini görebildiği belirtiliyor.

Şehir Dışı Yakıt Tüketimi

Sabit hızlarda uzun yolda:
  • 6,2 – 7,2 litre / 100 km
Özellikle 90-110 km/s hız aralığında oldukça ekonomik değerlere ulaşılabiliyor.

Karma Kullanım Tüketimi

Günlük kullanımda kullanıcıların büyük bölümü:
  • 7,8 – 9,0 litre / 100 km
aralığında tüketim elde ettiklerini ifade ediyor.

Jaecoo 7 Yakıt Tüketimi Kullanıcı Yorumları

Jaecoo 7 hakkında yapılan kullanıcı yorumları incelendiğinde yakıt tüketimi konusunda genel görüşlerin olumlu olduğu görülüyor.

Kullanıcı Yorumu 1

"Aracı yaklaşık 8.000 kilometredir kullanıyorum. Şehir içi yoğun trafikte 9,5 litre civarında yakıyor. Uzun yolda ise 6,5 litre seviyelerine kadar düştüğünü gördüm."

Kullanıcı Yorumu 2

"197 beygirlik bir SUV için tüketim değerlerini oldukça makul buluyorum. Ortalama kullanımımda 8 litre civarında yakıt harcıyorum."

Kullanıcı Yorumu 3

"İlk 2.000 kilometrede tüketim biraz yüksekti. Motor açıldıktan sonra ortalamam 8,2 litre seviyelerine geriledi."

Kullanıcı Yorumu 4

"Performanslı kullanıldığında tüketim 10 litreyi geçebiliyor ancak sakin kullanımda ekonomik sayılabilecek değerlere iniyor."

Kullanıcı Yorumu 5

"Uzun yolda adaptif hız sabitleyici ile 6 litre seviyelerini görmek mümkün. Beklediğimden daha ekonomik çıktı."
Genel olarak kullanıcıların büyük bölümü Jaecoo 7'nin sunduğu performansa göre yakıt tüketimini başarılı buluyor.

Jaecoo 7 Neden Fazla Yakabilir?

Bazı kullanıcılar beklediklerinden yüksek tüketim değerleriyle karşılaşabiliyor. Bunun başlıca nedenleri şunlardır:
  • Sürekli dur-kalk yapılan yoğun trafik
  • Agresif sürüş tarzı
  • Ani hızlanmalar
  • Düşük lastik basıncı
  • Klima kullanımının yoğun olması
  • Yüksek hızlarda uzun süre sürüş
  • Bakımların zamanında yapılmaması
Bu faktörler tüketimi yüzde 15-25 oranında artırabilir.

Jaecoo 7 Yakıt Tasarrufu İçin Öneriler

Jaecoo 7 ile daha düşük yakıt tüketimi elde etmek için şu önerilere dikkat edebilirsiniz:
  • Ani gaz ve fren hareketlerinden kaçının.
  • Lastik basınçlarını düzenli kontrol edin.
  • Gereksiz yük taşımayın.
  • Motor bakımını aksatmayın.
  • Uzun yolda sabit hız kullanın.
  • Hız limitlerini aşmamaya özen gösterin.
  • Trafik yoğun saatlerde alternatif güzergahları tercih edin.
Bu yöntemlerle tüketimde gözle görülür bir düşüş sağlamak mümkündür.

Jaecoo 7 Yakıt Tüketimi Rakipleriyle Karşılaştırma

ModelOrtalama Tüketim
Jaecoo 77,2 – 8,5 lt
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI7,5 – 9,0 lt
Kia Sportage 1.6 T-GDI7,5 – 8,8 lt
Nissan Qashqai 1.3 DIG-T6,8 – 8,2 lt
Peugeot 3008 1.6 PureTech7,0 – 8,5 lt
Verilere bakıldığında Jaecoo 7'nin segmentindeki rakipleriyle benzer seviyelerde yakıt tüketimine sahip olduğu görülüyor.

Jaecoo 7 Yakıt Tüketimi Hakkında Sık Sorulan Sorular

Jaecoo 7 şehir içinde kaç litre yakıyor?

Yoğun trafik şartlarında ortalama 9-11 litre arasında tüketim görülebiliyor.

Jaecoo 7 uzun yolda ne kadar yakıyor?

Sabit hızlarda ortalama 6-7 litre arasında yakıt tüketiyor.

Jaecoo 7 ekonomik bir SUV mu?

Performansı ve ağırlığı dikkate alındığında segmentine göre ekonomik sayılabilecek tüketim değerleri sunuyor.

Jaecoo 7 LPG uyumlu mu?

Üretici tarafından onaylanmış bir LPG dönüşümü bulunmuyor. LPG uygulamaları garanti kapsamını etkileyebilir.

Sonuç

Jaecoo 7 yakıt tüketimi, güçlü 1.6 turbo motoruna rağmen segment ortalamalarında seyreden değerler sunuyor. Kullanıcı yorumları incelendiğinde şehir içinde ortalama 9-10 litre, şehir dışında ise 6-7 litre seviyelerinde tüketim elde edildiği görülüyor. Performans, donanım ve sürüş konforu göz önüne alındığında Jaecoo 7, yakıt ekonomisi açısından beklentileri karşılayan modern SUV modellerinden biri olarak öne çıkıyor.

Back
Yukarı