E60 523İ LCİ Vs W211 E500

Adı
Poyraz
Marka
Volkswagen, Mercedes-Benz, Mini
Model
Touran, E200 CDİ, Cooper
Model Yılı
2004, 2000, 2003
Arkadaşlar herkese selamlar, mercedes konforu ve sorunsuzlığunu seven biriyim ve şuan da araç arayışı içerisindeyim. Bir arkadaşımda e60 523i lci n53b25 araç var ve bütün bakımları yapılmış henüz 116 bin kilometrede. Benim normalde istediğim araç ise w211 e500 m113 şuan bir araç buldum 170 bin kilometrede ve full dolu bir araç. Mercedes biraz daha uygun fiyatlı. Aranızda kullanan deneyimleme şansı olan varsa bilgi verebilir mi? Hangisi daha iyi olur memnun kalırım. Ailemle uzun yollar yapıcam sorunsuz olması ve konforlu olması önemli. Yardımcı olursanız sevinirim🙂 Şimdiden teşekkürler...

Kanka selam,

Bu iki aracı da geçmişte kullanmış biri olarak kendi tecrübemi söyleyeyim. Senin önceliğin sorunsuzluk + konfor + uzun yolda aileyle rahatlık ise, W211 E500 çok daha doğru seçim olur. M113 zaten Mercedes’in yıllarca “kurşun geçirmez” diye anılan motorlarından. 170 bin km hiçbir şey değil, düzgün bakımlı bir M113 seni üzmez.

Artıları:
• N53B25’e göre çok daha sağlam bir motor. N53’ün enjektör, ateşleme, HPFP kronikleri zaten biliniyor. 116 bin km’de bile senden masraf isterse şaşırma.
• W211’in konforu E60’la kıyaslanamaz, özellikle aile ile uzun yol düşünüyorsan tek geçilir.
• 7G tronic + atmosferik V8 kombinasyonu karakterli ve problemsizdir.
• E211 kasa, yaşına rağmen hâlâ tok ve güven veren bir otomobil.

Eksileri:
• E500 sonuçta V8, şehir içi yakıt farkı olur ama onu zaten göze alıyorsun diye anladım.
• Bulduğun aracın bakımları iyi takip edilmişse tadından yenmez. 170 bin M113 için ‘daha yeni rodajı bitmiş’ gibi düşünebilirsin.

Kısaca söyleyeyim:
Eğer benim yerimde olsan, bütçe uygunsa direk W211 E500 M113 alır geçersin.
Hem ruhu var, hem konforu, hem de uzun yolda seni en ufak şeyle uğraştırmaz.

İyi değerlendir, aklına takılan teknik bir detay olursa yine yaz. 👍🏼🔥

Back
Yukarı